Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur

Regio Twente

Humanitas Onder Dak heeft verschillende voorzieningen in Twente.

Voorzieningen in Enschede

Humanitas Onder Dak biedt in Enschede 24-uurs Opvang aan volwassenen. Jongeren tot en met 25 jaar kunnen voor opvang terecht bij de Twentse Opvang Voorziening voor zwerfjongeren (TOV). Enschede heeft een Inloop voor een kop koffie, een praatje en lichte hulpvragen. Talentontwikkeling Enschede biedt leer – en werktrajecten aan volwassenen en jongeren. Wij bieden in Enschede ook beschermde woonvormen aan volwassenen en jongeren middels Beschermd Wonen Modulair en Housing First. Daarnaast verlenen wij Ambulante begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen en hulpvragen hebben bij op verschillende leefgebieden. Studenten die studeren aan het ROC van Twente of Saxion en lichte ondersteuning nodig hebben bij het wonen kunnen terecht bij de woonvoorziening Kamer-Raad Enschede.

Voorzieningen in Hengelo

Humanitas Onder Dak biedt in Hengelo 24-uurs Opvang aan volwassenen en heeft Crisisopvang voor enkele nachten. Hengelo heeft een Inloop voor een kop koffie, een praatje en lichte hulpvragen. Talentontwikkeling Hengelo biedt leer – en werktrajecten aan volwassenen en jongeren. Wij bieden in Hengelo ook beschermde woonvormen aan volwassenen en jongeren middels Housing First. Daarnaast verlenen wij Ambulante begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen en hulpvragen hebben bij op verschillende leefgebieden.

Voorzieningen in Oldenzaal

Oldenzaal heeft een Inloop voor een kop koffie, een praatje en lichte hulpvragen. Talentontwikkeling Oldenzaal biedt leer – en werktrajecten aan volwassenen en jongeren. Wij bieden in Oldenzaal ook beschermde woonvormen aan volwassenen en jongeren middels Beschermd Wonen Modulair en Housing First. Daarnaast verlenen wij Ambulante begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen en hulpvragen hebben bij op verschillende leefgebieden. 

Voorzieningen in Almelo

Humanitas Onder Dak biedt in Almelo 24-uurs Opvang aan volwassenen en heeft Crisisopvang en Nachtopvang voor enkele nachten. Talentontwikkeling Almelo en Dagloon Almelo bieden leer – en werktrajecten aan volwassenen en jongeren. Wij bieden in Almelo ook beschermde woonvormen aan volwassenen en jongeren middels Housing First. Daarnaast verlenen wij Ambulante begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen en hulpvragen hebben bij op verschillende leefgebieden. Studenten die studeren aan het ROC van Twente of Saxion en lichte ondersteuning nodig hebben bij het wonen kunnen terecht bij de woonvoorziening Kamer-Raad Almelo.