Nachtopvang

De Nachtopvang van Humanitas Onder Dak is bedoeld voor mensen die dakloos zijn en geen andere slaapplek hebben. Hier wordt een veilige slaapplaats geboden en is er gelegenheid om te douchen en kleding te wassen. In de ochtend is er mogelijkheid voor een ontbijt.

Voor wie

De Nachtopvang is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar, die geen gebruik kunnen of willen maken van andere voorzieningen.

Hoe het werkt

Bij de (Winter)Nachtopvang kunnen mensen zich aan de deur melden zonder verwijzing. Na een kort kennismakingsgesprek, waarbij de basisgegevens worden genoteerd en uitleg wordt gegeven over gewenst gedrag, kan gebruik worden gemaakt van de voorziening. Er kan geslapen worden in twee- tot driepersoons slaapkamers of in een grotere slaapruimte, afhankelijk van het aantal slapers (dit laatste geldt alleen in Almelo).

Voor de Nachtopvang in Almelo betaalt men € 6,00 incl. avond- broodmaaltijd en ontbijt. Vanuit de nachtopvang kan men doorverwezen worden naar begeleiding van Humanitas Onder Dak of andere instanties.

 

 

 

Winternachtopvang Enschede

De winternachtopvang in Enschede is geopend van 1 oktober tot 1 mei, van 19:00 tot 07:30 uur. In de winternachtopvang zijn 15 plaatsen beschikbaar voor mensen die om diverse redenen geen gebruik maken van de maatschappelijk opvang en (vaak) op straat slapen. Bezoekers van de winternachtopvang in Enschede worden ontvangen in de Inloop. De Inloop is een ontmoetingsplek en biedt een veilige huiskamer waar ruimte is voor een kop koffie, een praatje, een spelletje en het gebruik van een computer. Bezoekers van de winternachtopvang krijgen hier ’s avonds een kop warme soep en een broodje. Daarnaast is er ook gelegenheid om te douchen, kleding te wassen en hulpvragen te stellen.

Locatie
Oldenzaalsestraat 7 (ingang nummer 3)
7511 DV Enschede
088-1198 840

Nachtopvang Almelo

Mensen kunnen zich om 17.00 uur melden bij de nachtopvang of naar de nachtopvang bellen (dit heeft de voorkeur) en horen dan of er plaats is. Als er plaats is krijgen mensen verdere instructies van de nachtwakers.

Locatie
Westerstraat 4
7607 GL Almelo
088-1198 850

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur