Almelo

Humanitas Onder Dak biedt in Almelo 24-uurs opvang aan volwassenen en heeft crisisopvang en nachtopvang voor enkele nachten. Talentontwikkeling Almelo en Dagloon Almelo bieden leer – en werktrajecten aan volwassenen en jongeren. Wij bieden in Almelo ook beschermde woonvormen aan volwassenen en jongeren middels Housing First. Daarnaast verlenen wij ambulante begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen en hulpvragen hebben bij op verschillende leefgebieden. Studenten die studeren aan het ROC van Twente of Saxion en lichte ondersteuning nodig hebben bij het wonen kunnen terecht bij de woonvoorziening Kamer-Raad Almelo.

Locaties

Nachtopvang
Westerstraat 4
7607 GL Almelo
088-1198 850

Locatie Almelo
Adastraat 6-8
7607 HB Almelo
088-1198 850

Dagloon
Hagengracht 9
7607 EC Almelo
088-1198 740

Kamer-Raad Almelo
Corridor 12
7607 HN Almelo
088-1198 800

Voorzieningen Almelo

In Almelo wordt door Humanitas Onder Dak de volgende voorzieningen aangeboden:

 • Crisisopvang
  De eerste opvang bij acute nood.
 • 24 uurs woonvoorziening
  Opvang geschikt voor mensen in de zijlijn van onze samenleving, die actief willen werken aan verbetering van hun leefsituatie. Met behulp van begeleiding gaat men actief aan de slag om opnieuw deel te nemen aan de samenleving.
  Samen met andere bewoners draagt men zorg voor een prettige woonsfeer in de voorziening.
 • Nachtopvang
  Opvang van 19:00 tot 9:00 uur. Aanmelden tussen 17:00 en 18:00 uur bij Westerstraat 4. Voor nachtopvang inclusief broodmaaltijd en ontbijt wordt een kleine bijdrage gevraagd.
 • Ambulante Woonbegeleiding
  Een voorziening voor mensen die zelfstandig wonen en enkel begeleiding wensen bij zaken die niet of niet geheel zelfstandig verlopen.
 • Kamer-Raad Almelo
  Jongeren die studeren aan het ROC van Twente en die gemotiveerd zijn om hun studie af te ronden terwijl dat niet lukt vanwege problemen in de huiselijke situatie, kunnen terecht bij Kamer-Raad. Deze jongeren kunnen redelijk zelfstandig functioneren en zijn ben minimaal 18, en maximaal 25 jaar.
 • Talentontwikkeling
  In deze voorziening kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt deelnemen aan diverse activiteiten in de vorm van leer-werktrajecten. Deelnemers kunnen in samenwerking met de begeleiding eigen vaardigheden en interesses ontwikkelen om zo te komen tot arbeid, scholing en/ of vrijwilligerswerk.
 • Housing First
  Bij Housing First word je eerst in een woning geplaatst zonder dat er vooraf aan allerlei voorwaarden (bijvoorbeeld clean zijn) moet worden voldaan.

 

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur