Crisisopvang

De Crisisopvang is bedoeld voor mensen, die dakloos geworden zijn en een paar dagen tijd nodig hebben om op zoek te gaan naar een woonplek.
De crisisplekken zijn gesitueerd in de 24-uurs woonvoorzieningen en men kan gebruik maken van de voorzieningen in de opvang, ook overdag.

Voor wie

De Crisisopvang is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar, die om wat voor reden dan ook,  plotseling dakloos zijn geworden en nergens anders terecht kunnen.

Hoe werkt de Crisisopvang

De cliënt wordt verwezen door een buitenbegeleider, die samen met hem of haar op zoek gaat naar een vervolgplek. Deze begeleider blijft ook bereikbaar tijdens de periode dat gebruik wordt gemaakt van de crisisplek.
De duur van de plaatsing is drie nachten. Als de opvang in een weekend valt, kan dit uitgebreid worden naar vijf nachten. Voor crisis aanmeldingen kunt u contact opnemen met de Voordeur.

Aanmelden kan tevens via ons aanmeldformulier, wij verzoeken u het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en de vragen uitgebreid te beantwoorden.

Graag duidelijk in het aanmeldformulier aangeven dat het gaat om een crisisplek!

 

Tijdens een korte intake wordt bekeken of de crisisplaats een geschikte plek is. Als dit het geval is, krijgt men de beschikking over een eigen kamer en kan gebruik gemaakt worden van gezamenlijke voorzieningen zoals woonkamer, keuken en sanitair.

Locaties

Almelo

Adastraat 6 – 8
7607 HB Almelo
088-1198 820 (onze Voordeur)

Hengelo

Deldenerstraat 26
7551 AG  HENGELO
088-1198 820 (onze Voordeur)

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur