Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur

Mijn cliënt zoekt een slaapplek

In Twente zijn er twee soorten slaapplekken voor de korte termijn, de Nachtopvang en de Crisisopvang.

Voor één nacht

Is uw cliënt dakloos en opzoek naar een plek voor één nacht om te kunnen slapen, dan kan de cliënt terecht bij de Nachtopvang van Humanitas Onder Dak. Hier wordt een veilige slaapplaats geboden, is er de mogelijkheid om te douchen en kleding te wassen. De nachtopvang is geopend van 17.00 tot 9.00. De nachtopvang is in Almelo.

Voor een aantal dagen

Is uw cliënt dakloos geworden en heeft hij/zij een aantal dagen nodig om op zoek te gaan naar een woonplek, dan kan de cliënt terecht op de Crisisopvang. Namens uw instantie kunt u de cliënt aanmelden voor een crisisplek en helpen met het zoeken naar een vervolgplek.

De crisisplekken zijn gesitueerd in de 24-uurs woonvoorzieningen en uw cliënt kan gebruik maken van de voorzieningen in de opvang, ook overdag. Deze plekken zijn in Almelo en Hengelo te vinden.