Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur

Ik zoek een slaapplek

In Twente zijn er twee soorten slaapplekken voor de korte termijn, de Nachtopvang en de Crisisopvang.

Voor één nacht

Ben je dakloos en je zoekt een plek voor één nacht en kun je nergens slapen, dan kun je terecht bij de Nachtopvang van Humanitas Onder Dak. Hier wordt een veilige slaapplaats geboden, is er de mogelijkheid om te douchen en kleding te wassen. De Nachtopvang is geopend van 17.00 tot 9.00 en is gevestigd in Almelo.

 

Voor een aantal dagen

Ben je dakloos geworden en heb je een aantal dagen nodig om op zoek te gaan naar een woonplek, dan kun je terecht op de Crisisopvang.  We gaan er van uit dat iemand van een andere instantie je aanmeldt voor de crisisplek en met jou meekijkt naar het zoeken van een vervolgplek.

De crisisplekken zijn gesitueerd in de 24-uurs woonvoorzieningen en je kan gebruik maken van de voorzieningen in de opvang, ook overdag. Deze plekken zijn in Almelo en Hengelo te vinden.