Crisisopvang

De Crisisopvang is bedoeld voor mensen, die dakloos geworden zijn en een paar dagen tijd nodig hebben om op zoek te gaan naar een woonplek.
De crisisplekken zijn gevestigd in de 24-uurs woonvoorzieningen en je kan gebruik maken van de voorzieningen in de opvang, ook overdag.

Voor wie

De Crisisopvang is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar, die om wat voor reden dan ook, plotseling dakloos zijn geworden en nergens anders terecht kunnen.

Hoe het werkt

Naar de Crisisopvang word je verwezen door een buitenbegeleider, die samen met jou op zoek gaat naar een vervolgplek. Deze begeleider blijft ook bereikbaar tijdens de periode dat je gebruik maakt van de crisisplek. De duur van de plaatsing is 3 nachten. Als de Crisisopvang in een weekend valt, kan dit uitgebreid worden naar 5 nachten.

Tijdens een korte intake wordt bekeken of de crisisplaats een geschikte plek is. Als dit het geval is, krijg je de beschikking over een eigen kamer en kan je gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen zoals een woonkamer, keuken en sanitair.

Locaties

Almelo

Adastraat 6 – 8
7607 HB Almelo
088-1198850

Hengelo

Krabbenbosweg 90
7555 EM Hengelo
088-1198 891

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur