Gluren bij de Buren, bij ons in De Steenpoort

Geplaatst op 14 februari 2020.

Welzijnsorganisatie Impuls organiseert meerdere keren per jaar het evenement ‘Gluren bij de buren’. Organisaties gaan dan op informele wijze bij elkaar op bezoek en nemen dan een kijkje in de keuken. En afgelopen maandag kwamen de buren gluren bij De Steenpoort!

Op deze locatie in Oldenzaal zijn Humanitas Onder Dak (HOD), Tactus Ambulant en Intact Herstel en Zelfhulp actief. Er is De Inloop waar mensen terechtkunnen voor een kop koffie, een praatje en lichte hulpvragen. Op het gebied van Talentontwikkeling biedt De Steenpoort leer- en werktrajecten aan volwassenen en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier ontwikkelen deelnemers in samenwerking met de begeleiding eigen vaardigheden en interesses, om zo  tot arbeid, scholing en/ of vrijwilligerswerk te komen.

We hebben verschillende organisaties uit de zorg en welzijn sector mogen verwelkomen. Na een rondleiding werden de deelnemers van het Impuls evenement ontvangen in de huiskamer. Hier werd het een en ander verteld over de geschiedenis van de locatie en hoe De Inloop werkt. Dit werd gedaan door Paul Grefte, Amber Bollink en Joyce Schukkink.

In de creatieve ruimte werden de deelnemers aan het werk gezet. Het ontvangen presentje kon men zelf verder afwerken, terwijl de teamleider Yacoub Korkis van HOD vertelde over Talentontwikkeling. In de winkel werd door Eliane Salden verteld over Ambulante zorg, bemoeizorg en casemanagement. In het kantoor werd door Rob en Marie Smaal voorlichting gegeven over Intact en het herstel.

Kortom het was een geslaagde dag. Het is gelukt om De Steenpoort goed te presenteren en kennis rond onze activiteiten te vergroten. We zijn dan ook zeker van plan om in de toekomst meer van ons te laten horen!

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht