Creatief Hart voor Dagloon Almelo

Geplaatst op 24 juni 2020.

In oktober 2019 heeft een groep studenten van Hogeschool Saxion hun project ‘Muzisch Agogische Preventie Interventie; een ‘onderzoek naar de overlast van daklozen in Almelo’ uitgevoerd. Voor dit onderzoek gingen zij in gesprek met onze deelnemers van Dagloon, die vertelden over hun beleving ‘van straat naar werkplaats’. Het enthousiasme over ‘hun’ werkplaats / thuishonk Dagloon en de emotionele verhalen van de (oud)daklozen, zorgen voor begrip, verdriet en blijdschap bij de studenten maar ook voor inzicht in de wijze van preventief handelen die Humanitas Onder Dak vanaf 2014 op straat heeft gehanteerd. Hierdoor zijn vooral veel bruggen gecreëerd tussen politiek, instellingen, burgers en ondernemers.

In de maand mei is er door de studenten nog een belangrijk en laatste onderzoek bij de omwonende burgers en ondernemers van Dagloon uitgevoerd. Hierbij is gevraagd wat zij van het Dagloon vinden en of zij de meerwaarde ervan herkennen. Reacties zijn samengevoegd in dit creatief hart voor Project Dagloon!

Het Hart

Het resultaat was een gemaakt creatief hart. Vol met betrokken en liefdevolle boodschappen naar Project Dagloon. Bewoners van Almelo blijken heel goed in de gaten te hebben welke belangrijke functie Dagloon nu betekend voor haar deelnemers en het centrum van Almelo.

Het schoolonderzoek bleek een leerzame ervaring voor de studenten met een positief resultaat.

Verder schreef de leerkracht S. Ghaeminia van Hogeschool Saxion aan Humanitas Onder Dak:
Wat een mooi project en leuk om dit te lezen! Dank voor de informatie en ondersteuning voor de studenten.

Dagloon heeft hierop gereageerd: Graag gedaan en mogen zij de generatie zijn die het beter doen dan de voorgaande generaties. Het is de hoogste tijd dat mensen bewustwording krijgen voor alles wat echte waarde heeft. Liefde voor anderen en respect.

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht