Pension Vredenberg

Sociaal Pension Vredenberg in Enschede biedt een woonplek aan 55 volwassen mannen die hulp nodig hebben bij alledaagse zaken. Zij ontvangen lichte begeleiding vanuit ons arrangement Wonen. Zij ondersteunen op verschillende leefgebieden. Door deze ondersteuning en door een stabiele leefomgeving te bieden wordt er rustig gewerkt richting uitstroom naar een eigen, zelfstandige woonruimte.

Begeleiding

Het belangrijkste doel van onze begeleiding aan de bewoners van Pension Vredenberg is het bieden van laagdrempelige zorg en het voorkomen van verminderde zelfredzaamheid. Deze kan tijdelijk zijn door bijvoorbeeld een scheiding of werkloosheid of langdurig vanwege bijvoorbeeld een verstandelijk beperking. Daar treed deze doelgroep zelden mee naar buiten, terwijl zeker die eerste groep dankzij professionele begeleiding al snel zélf weer vervolgstappen zetten, bijvoorbeeld naar maatschappelijke participatie via (vrijwilligers)werk en naar zelfstandig wonen veelal via WoonStAP. Er wordt in vanuit onze begeleiding gewerkt volgens de methodiek Krachtwerk

Voor wie

In Pension Vredenberg is er voor alleenstaande mannen met een verleden van onder meer dakloosheid, verslaving, schulden en psychische aandoeningen.

Toeleiding

Pension Vredenberg is van een particulier verhuurder, deze pensionhouder zorgt zelf voor de toeleiding.

Locatie

Pension Vredenberg
Esstraat 26-28
7511 BR Enschede

 

 

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur