Kamer-Raad

Kamer-Raad is bedoeld als een Woon-Werk-Leerhuis voor studenten of leerlingen in Twente. Dit kunnen jongeren (met eventueel een leer-werktraject) zijn, die dreigen uit te vallen tijdens hun studie. Het gaat met name om jongeren van het ROC, maar het kunnen ook studenten zijn van bijvoorbeeld Saxion of ARTeZ Kunstacademie. Er zijn vier voorzieningen, namelijk twee in Enschede en één in Hengelo en één in Almelo.

Voor wie

Twentse jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die door een problematische thuissituatie niet goed aan de studie kunnen werken. Bijvoorbeeld door ouders die in scheiding liggen, er sprake is van alcohol- of drugsgebruik door de ouders of door mishandeling. Er wordt een redelijke mate van zelfstandigheid verwacht van de jongere. Er is niet 24 uur per dag iemand van de begeleiding aanwezig.

 

Hoe het werkt

Na een intake en toestemming van de Centrale Intake Maatschappelijke Opvang Twente (CIMOT) word je geplaatst bij Kamer-Raad. In principe kun je blijven tot de studie is afgerond. Tijdens het verblijf krijg je een begeleider toegewezen en wordt er gewerkt aan het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Er vindt regelmatig een evaluatie plaats, samen met je loopbaanbegeleider van de opleiding. Een stafmedewerker kijkt tijdens het verblijf mee in het traject.

Je krijgt een kamer toegewezen en kan gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen zoals de huiskamer, keuken en sanitair. Hiervoor dien je wel een eigen bijdrage te betalen.

Hoofdlocatie

Enschede

Molenstraat 20
7514 DK
088-1198900

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur