Winternachtopvang Enschede permanent geopend

Geplaatst op 7 oktober 2022.

Op verzoek van de gemeente Enschede is onze winternachtopvang tot 1 mei 2023 permanent geopend.

In de winternachtopvang zijn 16 plaatsen beschikbaar voor mensen die om diverse redenen geen gebruik maken van de maatschappelijk opvang en (vaak) op straat slapen. Met het permanent openstellen van de winternachtopvang wordt voorkomen dat mensen in het najaar buiten moeten slapen, ongeacht de temperatuur.

Voor de coronaperiode was de winternachtopvang alleen geopend bij een temperatuur van 2 graden of minder. Tijdens de verschillende lockdowns was de winternachtopvang echter alle nachten open. Dat gaf duidelijkheid aan de bezoekers. Vaste tijden en een vast team komen de kwaliteit van onze winternachtopvang ten goede.

Onze winternachtopvang bevindt zich aan de Oldenzaalsestraat 7 in Enschede, evenals onze Inloop. De Inloop is de plek waar bezoekers de winternachtopvang binnenkomen. Het is een ontmoetingsplek en biedt een veilige huiskamer waar ruimte is voor een kop koffie, een praatje, een spelletje en het gebruik van een computer. Daarnaast is er ook gelegenheid om te douchen, kleding te wassen en hulpvragen te stellen.

Bekijk hier het interview van 1Twente met regiomanager Martine Veneman van Humanitas Onder Dak

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht