Verhuizing Kamer-Raad in Enschede

Geplaatst op 13 januari 2023.

Humanitas Onder Dak betrekt medio januari 2023 een pand aan de C.J. Snuifstraat 45 als locatie voor haar Kamer-Raad-huis voor jongeren. Het pand is eigendom van woningcorporatie De Woonplaats.
De jongeren wonen nu nog in een Kamer-Raad-locatie aan de Molenstraat 20 in Enschede. Dat pand wordt binnenkort gesloopt waardoor een verhuizing noodzakelijk is.

Geschikte locatie

Het vinden van een geschikte locatie heeft lange tijd geduurd. ‘Een pand moet voldoen aan de huidige eisen van (student)huisvesting,’ aldus Marcel Michels, projectleider van Humanitas Onder Dak. ‘Tevens moet het gevestigd zijn op een locatie die op redelijke afstand ligt van scholen en stage- of werkplekken.’ Er zijn de afgelopen tijd werkzaamheden verricht om de nieuwe locatie klaar te maken voor bewoning. Sanitaire ruimtes en keukens zijn gemoderniseerd en aanpassingen zijn gedaan in het kader van duurzaamheid.

Verhuizing

Na 11 jaar aan de Molenstraat, verhuist Kamer-Raad nu naar de C.J. Snuifstraat. Omwonenden zijn hier in een eerdere fase al over geïnformeerd. Zij ontvangen na de verhuizing een uitnodiging om het pand te bezichtigen en kennis te maken met de nieuwe buren.

Kamer-Raad

Kamer-Raad is een woon-, werk- en leerhuis voor Twentse jongeren tussen de 16 en 26 jaar, die door een problematische thuissituatie niet goed aan hun studie kunnen werken. Het doel van de studentenhuisvesting is om deze Twentse jongeren de kans te bieden hun diploma te behalen in een stabiele en veilige omgeving. Kamer-Raad is ontstaan uit een samenwerking tussen Humanitas Onder Dak, ROC van Twente, Jarabee en de gemeente Enschede

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht