Talentontwikkeling actief bij Art Brut Biënnale

Geplaatst op 11 mei 2022.

Van 14 t/m 22 mei 2022 staan wij weer met deelnemers van Talentontwikkeling op de Internationale Art Brut Biënnale.

Art Brut gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een psychische problematiek of een verstandelijke beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek. De Internationale Art Brut Biënnale biedt daarvoor het podium: krachtige kunst in de vorm van exposities, lezingen, films, optredens en workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Het evenement wordt in 2022 georganiseerd in het voormalig V&D pand in Hengelo.

In dit pand is kunst te vinden van onze eigen deelnemers van Talentonwikkeling. Maanden lang hebben zij allerlei vormen van kunst toegepast en zo de meest uitlopende producten gemaakt. Deze producten zijn terug te vinden in onze Humanitas Onder Dak stand, waar deze tevens verkocht worden. Alle opbrengsten worden gestoken in de aanschaf van nieuwe materialen zodat onze deelnemers kunnen doorgaan met het vinden van hun talenten.

Duurzame kunst van Aslan

Dé kunstenaar van Talentontwikkeling is onze Aslan. Voor de expositie van Art Brut is hij een nieuwe, duurzamere weg ingeslagen. Omdat je voor het maken van kunst vaak verschillende materialen nodig hebt, is hij gaan nadenken over de mogelijkheid om materialen te hergebruiken. Om zo ook zijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Kranten, magazines en tijdschriften zijn de nieuwe materialen waarmee hij werkt. Op grote doeken maakt hij prachtige schilderijen, allemaal van hele kleine stukjes papier. Hier is hij weken mee bezig, maar het resultaat is indrukwekkend. Zo vond ook de selectiegroep bij Art Brut.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de prachtige doeken van Aslan of wil je onze deelnemers van Talentontwikkeling live in actie zien en misschien wel een van de gemaakte producten kopen? Kom dan gratis langs bij Art Brut van 14 t/m 22 mei!

Lees hier de verhalen achter de producten

Op donderdag 19 mei verzorgen de begeleiders en deelnemers van Talentontwikkeling een workshop Mozaïeken voor alle bezoekers.

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht