Stuurkolommen van oude vliegtuigen zorgen voor prachtige donatie aan HOD!

Geplaatst op 10 april 2020.

AELS is een bedrijf dat vliegtuigen en vliegtuigonderdelen koopt en verkoopt. Ze houden simpelweg van vliegtuigen! Zij verkopen deze onderdelen voornamelijk weer in de luchtvaart, maar er zijn ontzettend veel luchtvaartfans die ook graag een onderdeel willen bemachtigen. Daarom organiseren zij veilingen, om deze particulieren ook een kans te geven om een mooi en uniek item te kopen. Normaal gesproken kunnen particulieren namelijk niet zomaar een onderdeel bij AELS kopen.

Ze hebben al eerder een veiling georganiseerd met onderdelen en de opbrengst daarvan gedoneerd aan Wings of Support, een stichting gerelateerd aan luchtvaart want deze is opgericht door de KLM groep.

Voor deze veiling waar stuurkolommen van een KLM 747-toestel zijn geveild, zocht AELS naar een lokaal goed doel, niet per se gerelateerd aan luchtvaart. Via een medewerker hebben ze gekozen voor Humanitas Onder Dak. Omdat AELS van mening is dat wij ontzettend goed werk verrichten, is besloten om een deel van opbrengst te doneren aan onze organisatie. Dat waarderen wij enorm!

De bedoeling was dat wij deze cheque in ontvangst zouden nemen bij de Technology Base Twente, het voormalige vliegveld Twente. Maar helaas is dit niet mogelijk vanwege de coronacrisis. Daarom is afgelopen week de cheque via een videochat uitgereikt. Maar welk bedrag staat er dan op deze cheque? Zowel Humanitas Twente als Humanitas Onder Dak ontvangen beide een bedrag van,  tromgeroffel… €1380,50!!

Wij willen AELS nogmaals ontzettend bedanken, en we kijken ernaar uit om na deze coronacrisis alsnog langs te komen bij de Technology Base!

En… als je je nu afvraagt: wat is nu zo’n stuurkolom?

Wij hebben van AELS een afbeelding mee gestuurd gekregen, en het is best onwerkelijk dat twee van deze stuurkolommen (een van de captain, en een van de co-pilot) hebben gezorgd voor het mooie bedrag!

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht