Oproep aan studenten van de opleiding Social Work!

Geplaatst op 31 januari 2022.

Graag willen wij bij deze een oproep plaatsen aan studenten van de opleiding Social Work. Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht en de druk op zorgmedewerkers neemt toe en is ongekend hoog. Wij zijn daarom op zoek naar studenten die parttime (gemiddeld 20 uur per week) aan de slag willen bij onze organisatie, voor tijdelijke duur.

Wat ga je doen?

Als assistent welzijn of begeleider ben jij er voor onze cliënten; je hebt intensief contact met hen en verricht praktische werkzaamheden met als doel hen verder te helpen op een klantgerichte manier. Je draagt bij aan een veilig leefklimaat voor onze cliënten en je biedt ondersteuning in het begeleidingsproces. Daarbij verricht je al dan niet samen met de cliënt schoonmaakwerkzaamheden, huishoudelijke taken en houd je je bezig met voorraadbeheer. Ook houd je (samen met de persoonlijk) begeleider toezicht tijdens activiteiten en signaleer je in cliëntcontacten behoeften en knelpunten.

Je hebt een goed luisterend oor en je hebt intensief contact met hen. Je kunt goed communiceren en je bent consequent. Bij de begeleiding gaan we vooral uit van de kracht, talenten en passies van cliënten, en niet van hun problemen. Deze herstelgerichte manier van werken heet Krachtwerk. Krachtwerk maakt gebruik van de kracht en mogelijkheden van cliënten en hun hulpbronnen in de omgeving en biedt methodische handvatten om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te versterken. Krachtwerk richt zich op zelfsturing en neemt de keuzes van de cliënt als vertrekpunt van de begeleiding. Tijdens de begeleiding creëer je een sfeer waarin de cliënten zich veilig voelen en worden gestimuleerd en gemotiveerd om zijn/haar eigen mogelijkheden te ontdekken en initiatieven te nemen.

Wie zoeken we?

Medewerkers die aan de slag willen als assistent welzijn of (ondersteunend) begeleider. Dit betekent dat je (eventueel afwisselend) op een van onze locaties wordt ingezet ter ondersteuning van het team dat daar werkzaam is. Het is belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent, zelfstandig bent en dat je stevig in je schoenen staat.

Heb je interesse en zie je jezelf dit doen? Dan komen we heel graag met jou in contact!

Stuur in dat geval per omgaande een e-mail, plus een C.V., naar

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met onze afdeling HR via 088 1198800, gelieve niet via de voordeur te bellen.

Kijk hier voor meer informatie over onze organisatie 

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht