Ondertekening overeenkomsten doorontwikkeling maatschappelijke opvang Almelo

Geplaatst op 29 mei 2024.

Gemeente Almelo, Humanitas Onder Dak en Beter Wonen werken gezamenlijk aan een kwaliteitsslag op het gebied van wonen binnen de maatschappelijke opvang in Almelo. De plannen en stappen om deze doorontwikkeling te bereiken zijn vandaag bekrachtigd door de ondertekening van in twee overeenkomsten door wethouder Eugène van Mierlo van gemeente Almelo, directeur-bestuurder Marjan Nekkers MPM van Beter Wonen en directeur-bestuurder Bert Deliën van Humanitas Onder Dak.

𝗘𝗲𝗿𝘀𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘁𝗵𝘂𝗶𝘀
De bestuurders van de drie partijen zijn zeer verheugd met deze gezamenlijke stap. Hiermee wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de maatschappelijke opvang voor zes gemeenten in de regio Almelo. De regio neemt daarmee haar plek in de voorhoede voor de uitvoering van het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis.

𝗖𝗼𝗻𝗰𝗿𝗲𝘁𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻
Het pand aan de Adastraat 6-8, dat nu nog eigendom is van de gemeente Almelo, wordt aangekocht en grondig verbouwd door Beter Wonen. Na de verbouwing beschikt Humanitas Onder Dak over 26 studio’s, elk met eigen badkamer, toilet en keuken. Hiermee creëren de partijen een woonsituatie binnen de opvang die meer rust en privacy geeft. Dit heeft een bewezen positief effect op het herstel van mensen in de opvang. Zo vinden zij meer aansluiting bij het weer zelfstandig wonen – de gewenste vervolgstap voor mensen in de opvang.

𝗧𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗵𝘂𝗶𝘀𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴
Gedurende de verbouwing kan het pand aan de Adastraat niet worden bewoond. Om die reden verhuist de 24-uursopvang tijdelijk naar Burcht 80 op de Schelfhorst. De nachtopvang aan de Westerstraat blijft gedurende de verbouwing wel in gebruik. Na de verbouwing wordt de nachtopvang ondergebracht aan de Adastraat. De verbouwing start 2025 en zal ongeveer 9 maanden in beslag nemen.

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht