Life Goals Zaalvoetbaltoernooi

Geplaatst op 21 februari 2020.

Afgelopen donderdag heeft het Life Goals Zaalvoetbaltoernooi plaats gevonden. Humanitas Onder Dak werd door 15 deelnemers en collega’s vanuit verschillende arrangementen vertegenwoordigd. Om 10 uur werd het toernooi officieel geopend door onze directeur Bert Deliën.

Aan het evenement deden 28 teams mee die vanuit heel Nederland waren afgereisd naar Het Diekman in Enschede. Het Hoe dan? team van Humanitas Onder Dak heeft de finale van het zaalvoetbaltoernooi met 5-0 glansrijk gewonnen, maar meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Vooral het meedoen, de stimulans en de vermenging vindt teamleider en medewerker van HOD Sahajo Rychtarski erg belangrijk.

De vermenging van de verschillende teams en de stimulans die de deelnemers elkaar geven vindt hij het mooiste aan deze evenementen. Daarnaast is het een ontzettende uitlaatklep en leren de deelnemers meer dan alleen voetballen.

Adrie Euvelman is het hiermee eens. ‘’Vooral de jongeren brengen allemaal van huis uit agressie en teleurstellingen met zich mee. Door te voetballen en samen te werken leren ze deze agressie onder controle te houden. Of met situaties zoals verlies om te gaan. Vandaag hadden we een van de eerste partijen verloren. Een deelnemer van HOD weigerde in eerste instantie om de tegenpartij een hand te geven, na afloop van de wedstrijd. Uiteindelijk heeft hij dit toch gedaan. Dit werd erg gewaardeerd door de tegenpartij en de jongen was trots op zichzelf dat hij toch zijn kracht heeft kunnen vinden en de rust heeft kunnen behouden”.

Wij willen alle deelnemers vanuit Humanitas Onder Dak bedanken voor hun goede en sportieve inzet. Onze felicitatie gaat uit naar het Hoe dan? team, knap gedaan!

 

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht