Jongeren van de TOV beleven geweldige dag in Walibi

Geplaatst op 16 november 2021.

Op woensdag 20 oktober hebben de jongeren die wonen bij onze TOV een té gekke dag gehad in Walibi. De TOV is de regionale Opvang Voorziening voor Twentse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die dak- of thuisloos zijn geworden. Vele van hen waren nog nooit bij een (groot) pretpark geweest. Dit geweldige uitje is mede mogelijk gemaakt door een gift van Fonds Bijzondere Noden Enschede (FBNE). Deze stichting is een particulier initiatief en zet zich in voor inwoners van Enschede met materiële noden.

Deze gift was onderdeel van het Vakantieproject van FBNE. Dit project biedt inwoners van de gemeente Enschede de kans om eenmalig een korte vakantie, uitstapje of ander uitje te boeken.

‘’De dag van het uitstapje begon erg vroeg, om half negen vertrok de bus naar Biddinghuizen. Dit was voor de jongeren geen enkel probleem, ze hebben de hele week naar deze dag uitgekeken. Met een goed gevuld lunchpakket en erg veel enthousiasme kwamen de jongeren en hun begeleiders aan bij Walibi. Bij de ingang werden groepjes gevormd. Sommige verkende het park op hun eigen houtje, waar anderen gezellig meeliepen met de begeleiding.

Voor sommige was dit de eerste keer in een (groot) attractiepark en ze keken hun ogen uit. Echter was het soms wel een beetje spannend, vooral de eerste keer in de achtbaan. Dit was goed te horen, er werd gegierd, gegild en heel veel gelachen!

’s Middags hebben we afgesproken om met de hele groep te eten. Ervaringen werden met elkaar gedeeld en de rest van de dag is hele de groep bij elkaar gebleven. Rond half vijf zijn we weer met zijn allen in de bus huiswaarts gestapt.

Tijdens de busreis bleef het erg gezellig, met als hoogtepunt het live optreden van dé artiest van de afdeling: Ode! Hij heeft ons getrakteerd op leuke liedjes die hij zong door de microfoon van de buschauffeur. Eenmaal terug in Enschede hebben we nog genoten van de heerlijke macaroni die begeleider Adrie al had klaargezet.

We hebben allemaal onwijs genoten van deze dag en de jongeren hebben er nog dagen over gepraat. Daarom willen wij graag nogmaals onze dank uitspreken naar FBNE voor het mede mogelijk maken van deze top dag! Bedankt ’’ –  Elke Greven, Groepswerker

 

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht