Feestelijke verhuizing naar ’t Heemsdock

Geplaatst op 27 oktober 2020.

Gisteren zijn de bewoners van onze locaties aan de Krabbenbosweg en Enschedesestraat in Hengelo verhuisd naar hun nieuwe woonstudio’s in ’t Heemsdock. Een gebeurtenis waar veel bewoners naar hebben uitgekeken. De vorige twee locaties zijn relatief oude panden waarbij alle sanitaire voorzieningen werden gedeeld. In ’t Heemsdock zijn de bewoners veel meer aangewezen op hun eigen zelfstandigheid. De woonstudio’s beschikken namelijk over een eigen douche, toilet en keuken waar bewoners ook zelf verantwoordelijk voor zijn. Zo ontstaat binnen de maatschappelijke opvang een woonsituatie die meer aansluiting vindt bij het zelfstandig wonen.

’t Heemsdock was voorheen al een plek waar mensen samenkwamen, maar het pand heeft nu echt alles onder één dak; intake, inloop, opvang, dagbesteding, woonbegeleiding, kantoren én de nieuwe woonunits voor tijdelijk verblijf. Dit is volgens de meeste verhuizende bewoners hét grote pluspunt!

Zo heeft Menno weken uitgekeken naar zijn verhuizing van de Krabbenbosweg naar zijn nieuwe studio. Hij hecht veel waarde aan zijn privacy en is door verschillende tegenslagen bij ons terecht gekomen. Hij heeft voorheen altijd een eigen huis gehad. ‘’Als je dan ineens een badkamer, keuken en toilet met minimaal 5 anderen moet delen is dat erg wennen. Het was niet anders maar ik ben erg blij dat dit nu niet meer hoeft’’,  aldus Menno.

Ook Michel keek erg uit naar de verhuizing van gisteren. Terwijl hij bij de Inloop zit, vertelt hij dat hij erg blij is met zijn toegewezen studio. Hij komt door deze verhuizing meer uit zijn isolement. Aan de andere kant is Michael (foto) bang dat er een stukje gezelligheid verdwijnt. ‘’Je ziet elkaar nu niet meer in de keuken, om samen te koken. En iedereen zit nu waarschijnlijk meer op zijn of haar kamer dan in de gezamenlijke ruimte. Al was dat nu door corona toch al niet zo gezellig meer.’’ We spraken Michael terwijl hij bezig was bij de dagbesteding van Talentontwikkeling, hij was net aan een nieuw project begonnen.

Onze begeleiders van ’t Heemsdock verwelkomden de ‘’nieuwe’’ bewoners om 8:00 uur met een ontbijtje. Voor alle bewoners, bezoekers en medewerkers stond er later die dag een heerlijke lunch klaar. Tevens was er voor alle nieuwe bewoners een welkomstkaart. Ook was de locatie met ballondecoratie aangekleed, om het ondanks de coronamaatregelen toch zo feestelijk mogelijk te maken.

 

 

 

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht