Fanatieke dag voor cliënten van Humanitas Onder Dak

Geplaatst op 2 juni 2022.

Gisteren hebben deelnemers en bewoners van maatschappelijke opvangorganisatie Humanitas Onder Dak fanatiek gestreden tijdens de sport- & speldag bij S.C. Barbaros Hengelo. Tijdens deze dag stond ‘meedoen’ centraal. Het samen sporten, spelen in teamverband en het gevoel ergens bij te horen geeft een boost in het zelfvertrouwen van alle deelnemers.

Samen sporten en bezig zijn

Tijdens de sport- & speldag konden alle deelnemers meedoen aan verschillende onderdelen, zoals  beach tennis, darten, mini tafeltennis, voetbal en ringwerpen. Een ritje per pomplorrie bij Spoorfietsen Hengelo behoorde ook tot de mogelijkheden. Daarnaast konden de deelnemers meedoen met een workshop van kickboxer Mutlu Karabulut. Al met al een erg geslaagde dag!

Inclusie

Bij Humanitas Onder Dak streven we naar een samenleving waar iedereen mee kan doen, vertelt Sahajo Rychtarski, sportcoördinator bij Humanitas Onder Dak. ‘’Nu het qua coronamaatregelen allemaal weer een beetje mag, hebben we een nieuw team van medewerkers opgezet om meer van deze dagen te organiseren. We merken de grote behoefte voor lichamelijke beweging bij deze doelgroep.’ Humanitas Onder Dak stimuleert het sporten onder bewoners en deelnemers omdat het zowel de fysieke als mentale gezondheid bevordert. Mensen voelen zich fitter, zijn minder depressief en hebben het gevoel dat ze ergens bij horen. Rychtarski: ‘De uitdaging is om de deelnemers enthousiast en fit te houden. Dat doen we door aan veel toernooien mee te doen. Zo gaan we in juli met een groep naar Berlijn, om wederom mee te doen aan de Social Inclusion Games!’

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht