12 mei: De dag van de Verpleging

Geplaatst op 11 mei 2020.

Ieder jaar wordt op 12 mei de Dag van de Verpleging gevierd. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Florence Nightingale werd geboren, de grondlegster van onze moderne verpleegkunde en degene die ons ervan bewust heeft gemaakt hoe belangrijk hygiëne is. Nu, 200 jaar later, hebben we te maken met het coronavirus en zijn o.a. de verpleegkundigen de helden in de frontlinie tegen het virus en worden we met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk goede hygiëne is.

Hart onder de riem actie

Daarom willen we deze dag gebruiken om alle medewerkers in zorg en welzijn te bedanken voor hun inzet en hen een hart onder de riem te steken om vol te houden en onze waardering uit te spreken. Ook naar de medewerkers in de ondersteunende diensten die het mogelijk maken dat de zorg- en welzijnsprofessionals hun werk goed kunnen doen en ondersteuning krijgen daar waar nodig.

Dit willen we doen door op 12 mei de 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een muzikale ode te brengen. Muziek geeft kracht en brengt rust in deze hectische tijd. We hebben een aantal regionale artiesten gevraagd om door middel van ‘online huiskamerconcerten’ een bijdrage hieraan te leveren. Ernst Daniël Smid, Erwin Nijhoff en Christiaan Kuyvenhoven (pianist) hebben tot nu toe hun medewerking hieraan verleend. De filmpjes zijn te vinden op www.zorgselect.nl.

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht