Hier vind je de algemene communicatie over symptomen, verspreiding en de noodzaak van social distancing

Corona, wie heeft het er niet over?

Beste mensen, ons land is in de ban van Corona. Die naam is plots meer geworden dan een lekker Mexicaans biertje, maar verworden tot iets ongrijpbaars, het COVID-19 virus. Een organisme dat de hele wereld in zijn greep heeft met verregaande gezondheids-, sociale en economische gevolgen. Lees meer…

Blijf zoveel mogelijk thuis, luidt het advies. Maar waar ga je heen als je geen eigen huis hebt? Het coronavirus zorgt ook bij de daklozenopvang voor nieuwe dilemma’s. Klik hier voor het artikel in Tubantia waarin Humanitas Onder Dak dieper ingaat op deze dilemma’s.

Wat corona met je doet!

Maandag 23 maart richtte premier Rutte zich in een persconferentie in het bijzonder tot jongeren: houd je aan de sociale afstand. Minstens 1,5 meter. Want beelden van dit weekend lieten heel wat anders zien.

 

De alles bepalende lijn

Waarom worden nou al die strenge maatregelen genomen? Hierom. De grafiek in deze video laat zien waarom alles op alles wordt gezet om te voorkomen dat héél veel mensen in een keer ziek worden. Als we in de coronacrisis onder deze streep blijven, blijft de boel beheersbaar.

Social distancing: waarom het belangrijk is om afstand van elkaar te houden

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Diverse maatregelen zijn genomen, zoals het zoveel mogelijk thuiswerken en de sluiting van scholen en horeca, met als doel flatten the curve. Het aantal besmettingen tegelijkertijd moet zo laag mogelijk worden gehouden om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Een ander belangrijk middel hiervoor is social distancing.

Humanitas Onder Dak

Humanitas Onder Dak is een organisatie op het terrein van maatschappelijke opvang, die vanuit humanistische grondwaarden hulp biedt aan personen die aansluiting bij de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Direct contact: de Voordeur