21 Mei jongstleden vond de Stakeholdersbijeenkomst ‘HODSeat’ plaats.

In de uitnodiging rond deze bijeenkomst werden 4 perspectieven gepresenteerd op veelvoorkomende situaties op het gebied van wonen, werk, inkomen en sociaal netwerk. Men werden uitgenodigd om mee te denken en mee te praten.
Naast een toespraak van Bert Otten (voorzitter Raad van Toezicht HOD) over de betekenis van werk, stonden een panel met experts als Lucas Haafkes (Haafkes Bouw), Farid Bouzidi (voorzitter Clientenraad HOD) en Bert Otten en discussieftafels met alle genodigden op het programma.
De genodigden waren onder meer werkzaam bij zorginstellingen, gemeenten, wooncorporaties, en bedrijven en brachten elk een eigen kijk op de thema’s wonen, werk, inkomen en sociaal netwerk. Thema’s waar het om draait als het gaat om het kunnen meedoen in de samenleving (inclusie). Samen gingen we het gesprek aan. Het was een waardevolle en inspirerende middag. Dank aan alle aanwezigen!

In de HODSeat: de woningcorporatie, de cliënt, de werkgever en de buurman. 4 Perspectieven op veelvoorkomende situaties op het gebied van wonen, werk, inkomen en sociaal netwerk. Maar wat zeggen die perspectieven ons? 


 

Samen met wetenschappelijk onderzoekscentrum Impuls organiseerde Humanitas Onder Dak een bijeenkomst rond CTI (Critical Time Intervention). Tijdens deze geslaagde middag werden de elementen, toepassing en effecten van CTI toegelicht door grondlegger professor Dan Herman en wetenschappelijk onderzoeker bij Impuls Renée de Vet. In een interview met Dan Herman vroegen we door naar CTI en de relatie tot werk, wonen, inkomen en sociaal netwerk.