De Performance Factory: een plek voor talentontwikkeling

Geplaatst op 24 juni 2020.

Op 1 juli starten Humanitas Onder Dak, Meesterwerk Werkprojecten en woningcorporatie Domijn met een algemene voorziening in de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat 31-49. Het is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, werken aan hun talenten en kunnen uitstromen naar werk. Meesterwerk en Humanitas Onder Dak bundelen hun expertise om zo begeleiding op maat te kunnen bieden.

Algemene voorziening

De voorziening richt zich op kwetsbare jongeren en volwassenen die anders een indicatie dagbesteding zouden krijgen. De mensen worden via de gemeente aangemeld. Ze kunnen er terecht voor dagbesteding en ook training ´on the job´ met als inzet daarna uit te stromen naar een (vaste) baan. De combinatie van dagbesteding, opleiding en werk zijn flexibel inzetbaar en dat is uniek!

Wegnemen van schotten

Met deze voorziening willen de initiatiefnemers een doorbraak realiseren in het wegnemen van de schotten tussen de verschillende (zorg)partijen, indicaties, regels én wetgeving. Mensen met een ontwikkelvraag kunnen straks terecht bij de Performance Factory en worden daar gekoppeld aan de juiste begeleidende partij. Zo kunnen mensen sneller terecht én is het traject om er te komen een stuk minder ingewikkeld.

Ideale locatie

De Performance Factory is een ideale locatie; er zitten veel verschillende ondernemingen en organisaties; van groot tot klein, van maatschappelijk tot commercieel. Dit biedt veel mogelijkheden voor mensen om zich op verschillende vlakken te ontwikkelen, zoals: horeca, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap. Alle ondernemers van de Performance Factory willen hun maatschappelijke steentje bijdragen en werken waar het kan graag mee aan dit initiatief.

Een plek voor alle Enschedeërs

De initiatiefnemers hebben een forse ambitie. Zij willen dat de Performance Factory in de toekomst een plek is voor alle Enschedeërs. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, ze samen opleidingen volgen, zich op verschillende vlakken ontwikkelen én worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Bekijk hier de folder: Je ontwikkelen in de Performance Factory

Deel dit artikel

Terug naar het nieuwsoverzicht